Opløs gær i det kolde vand. Når gæret er opløst, blandes melblandingen i. Lad dejen ælte på en køkken maskine i ca. 15 min. Eller brug en håndmixer med dejkroge. Dejen skal være fugtig.
Smør en stor ren skål med olie, så hele skålen er smurt ind. Hæld dejen over i skålen, og dæk den til med et låg eller film. Stil dejen i køleskabet i min. 8 timer eller natten over.
Dag 2
Stil en gryden med låg ind i ovnen, og ovnen tændes på 250 grader. Når gryden er blevet godt varm, det tager ca. ½ time, tages den ud af ovnen, og dejen hældes forsigtig ned i den varme gryde. Læg låg på og stil den tilbage i ovnen. Brødet skal bage i 30 min. Efter 30 min tages låget af, og ovnvarmen skrues ned til 210 grader, brødet bages færdig uden låg i 20 min.
Vend ølandshvedebrødet ud af gryden, og lad det køle af på en rist i 15-20 min, inden der skæres skiver af det.
Nu er det lækker grydebrød med ølandshvedebrød færdig. Velbekomme.
En kommentar
Pingback: