Lemon curd

Lemon curd er dejlig syrlig og cremet. Det smager rigtig godt på ristet brød, i kager, til yoghurt og frisk frugt. Faktisk er det kun fantasien der sætter grænser.

Ingredienser:

 

3 dl. Citronsaft friskpresset. (ca. 4 stk.)

Revet skræl af 2 citroner øko.

150 g. Sukker

4 æg, pisket sammen

100 g. Smør

Fremgangsmåde:

Giver ca 6 dl.

 

Riv skrællen på 2 af citronerne, og pres saften af citronerne, til du har 3 dl.

Rør smør, sukker, citron saft og citron skræl sammen i en skål, over et vandbad. Smør og sukker skal være smeltet, men det må ikke koge.

Pisk i mellemtiden æggene sammen med en gaffel.

Tag skålen af vandbadet og pisk æggene i, over et par gange.

Sæt skålen tilbage på vandbadet.

Rør i lemon curden til den begynder at tykne, det skal være lidt som kage creme. Lemon curden må IKKE koge, dag æggene så vil begynde at gryne.

Hæld lemon curden på glas, igennem en sigte, så den bliver helt fin og glat.

Opbevare din lemon curd i køleskabet.

 

3 kommentarer

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »