Risengrøds boller. Vi har ofte en rest risengrød til bage, når vi har fået risengrød her hjemme. Da jeg ikke syntes det skal gå til spild, så har jeg nu fundet på at bruge det til risengrøds boller. Jeg har drysset dem med lidt kanelsukker, så bliver det en lidt sød bolle, der smager rigtig godt med koldt smør. Man kan godt undvære kanelsukkeren, uden de bliver dårligere af den grund.

Risengrøds boller

Vi har ofte en rest risengrød til bage, når vi har fået risengrød her hjemme. Da jeg ikke syntes det skal gå til spild, så har jeg nu fundet på at bruge det til risengrøds boller.

Jeg har drysset dem med lidt kanelsukker, så bliver det en lidt sød bolle, der smager rigtig godt med koldt smør. Man kan godt undvære kanelsukkeren, uden de bliver dårligere af den grund.

Ingredienser:

 

75 . Smør

2½ dl. Mælk

½ pk Gær

300 g. Risengrød, kold

30 g. Sukker

1 tsk. Salt

600 g. Mel

 

1 stk. Æg til pensling

Evt. kanelsukker til toppen

Fremgangsmåde:

14 stk.

 

Smelt smørret i en gryde. Når smørret er smeltet hældes mælken i, og lun det til det er lillefinger varmt.

Smuler gæren i en skål, og hæld den lune mælk over. Og opløs gæren.

Kom den kolde risengrød i mælkeblandingen, rør det sammen til det er ensartet, og der ikke er stor risengrøds klumper.

Kom sukker, salt og det meste af melet i de våde vare, rør det sammen og tilsæt mere mel hvis der er behov. Da der godt kan være forskel på, hvor våd risengrød kan være, så skal der måske bruges lidt mere mel. Men dejen må ikke blive for tør.

Ælt dejen sammen til den er ensartet, men stadig lidt klisteret, det skal kunne trilles til boller.

Del dejen i 14 lige store stykker, og tril dem til boller. Fordel bollerne på bageplader, der er belagt med bagepapir.

Dæk bollerne til med et klæde, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 2 timer.

Når risengrøds bollerne har hævet, tændes ovnen på varmluft 200 grader.

Bland ægget sammen, og pensel risengrøds bollerne, når de er penslet drysses de evt. med kanelsukker.

Bag risengrøds bollerne i den forvarmet ovn i 12-15 min.

Lad risengrøds bollerne køle af på en rist. Nyd dem lune eller helt afkølet.

 

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »