Brunkager

Ingredienser:

 

500 g. Smør

500 g. Sukker

250 g. Mørk sirup

125 g. Mandler med skal

12 g. Stødt nellike

30 g. Kanel

15 g. Potaske

1 kg. Mel

Fremgangsmåde:

 

ca. 350 stk

Mandlerne hakkes groft.

Smør, sukker og sirup smeltes sammen i en stor gryde. Lige inden det når kogepunktet, tages gryden af varmen. Rør de groft hakket mandler, nellike og kanel i den varme masse.

Potasken blandes med 1 spsk. Koldt vand, og blandes i dejen.

Melet røres godt sammen med den varme masse. Rør det god sammen, og lad det køle lidt af.

Rul dejen til pølser og pak dem enkeltvis ind i bagepapir. Læg dem i køleskabet, gerne en uge.

Tag brunkagepølserne ud af køleskabet en ½ til en hel timer før de skal bages, så er de nemmest at arbejde med.

Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

Skær brunkagepølserne i tynde skiver, fordel dem på bageplader med bagepapir. Bag dem i ca 10 min. Lad dem køle af inden de ligges i kagedåser.

Dejen kan sagtens laves et par måneder i forvejen, og fryses ned. Lad dem tø op, i køleskabet en dagstid.

En kommentar

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »