Jule cookies med tranebær og hasselnødder. Disse jule cookies er et godt supplement, til de mere traditionelle danske julekager. De har en dejlig krydret smag, men ikke for kraftig. Lige som mine andre cookies så tager de ikke så lang tid at lave. Så skulle gæster melde deres ankomst i december, om kort tid, så er det disse kager du skal lave, og de bliver mødt af rigtig jule duft. De smager rigtig godt til et glas varm gløgg, hvid og røde gløgg.

Jule cookies

Disse jule cookies er et godt supplement, til de mere traditionelle danske julekager. De har en dejlig krydret smag, men ikke for kraftig.

Lige som mine andre cookies så tager de ikke så lang tid at lave. Så skulle gæster melde deres ankomst i december, om kort tid, så er det disse kager du skal lave, og de bliver mødt af rigtig jule duft.

De smager rigtig godt til et glas varm gløgg, hvid og røde gløgg.

Ingredienser:

 

Jule cookies

150 g. Smør

125 g. Sukker

125 g. Brunfarin

1 stk. Æg

250 g. Mel

1 tsk. Natron

½ tsk. Bagepulver

2 tsk. Stødt ingefær

2 tsk. Stødt nellike

1 tsk. Stødt Muskatnød

100 g. tørret tranebær

100 g. Hasselnødder

Fremgangsmåde:

24 stk.

 

Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

Hak den hasselnødderne groft.

Rør smør, sukker og brun sammen til det bliver lyst og blødt. Rør i et par min.

Tilsæt ægget og rør det godt sammen.

Tilsæt mel, natron, bagepulver, stødt ingefær, stødt nellike og stødt muskatnød. Rør det godt sammen til en ensartet masse.

Til sidst hældes de groft hakket hasselnødder og tranebær i og det røres hurtig sammen.

Del dejen i 24 lige store kugler, og fordel dem på bageplader med bagepapir, der skal være god mellemrum da de flyder ud. Jeg kan have 9 jule cookies på mine bageplader uden de flyder sammen.

Bag kagerne i ovnen i 14 min. Hvis du vil have dem helt sprøde, så giv dem et par min. mere. Tag jule cookies ud af ovnen, lad dem blive på bagepladen i ca. 5 min inden de flyttes over på en bagerist, hvor de køles helt af.

Hvis de ikke skal spises samme dag, så opbevar dem i en kagedåse.

 

4 kommentarer

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »