Fremgangsmåde:
1 Islagkage
Mandelbund
Tænd ovnen på 170 grader normal ovn.
Pisk æggehviderne og sukker til en stiv marengs.
Mens marengsen piskes, hakkes mandlerne fint, ikke så fint som mandelmel.
Når marengsen er blevet pisket stiv, vendes de hakket mandler i.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 22-24 cm. i diameter, og smør siderne af formen, med lidt smagsneutral olie eller bagespray.
Kom mandelmarengsen i formen og fordel den jævnt.
Bag marengsbunden i midten af ovnen i 45 min.
Når kagen er bagt skal den køle helt, af inden der kommes ismassen på.
Is
Hak chokoladen groft.
Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen.
Bland sukker og vaniljekorn sammen, og kom det i en skål.
Hæld piskefløde og kondenseret mælk i skålen med vaniljesukkeret, pisk det sammen til en let blød skum.
Vend den groft hakket chokoladen i vaniljeskummen.
Hæld den færdige ismasse, oven på den helt afkølet mandelbund, som stadig er i formen.
Stil islagkagen i fryseren natten over.
Pynt
Inden islagkagen skal spises befries den fra formen, og stilles på et fad.
Pynt evt. islagkagen med frisk frugt eller bær. Det kan også serveres ved siden af.