Jordbæris
Denne jordbæris smager af sol og sommer. For er der noget jeg forbinder med dansk sommer, så er det friske jordbær og is. Her har jeg kombineret de to ting, så det bliver til en lækker jordbæris. Den smager af jordbær og fløde, og det er bare lækkert. Hvis jeg laver den om sommeren, hvor jeg kan få fat i danske jordbær, så bruger jeg friske bær. Men jeg spiser også jordbæris om vinteren, og her bruger jeg bær fra frost, da de har mere smag end de friske. Jeg håber i bliver lige så glad for den, som vi er her hjemme.
Ingredienser:
Jordbærkompot
500 g. Jordbær gerne friske, men frost kan bruges
110 g. Sukker
½ Vaniljestang
Ismasse
4 stk. Æggeblommer
60 g. Sukker
3½ dl. Piskefløde
1½ dl. Mælk, jeg bruger selv mini mælk
Fremgangsmåde:
Giver 1½-2 L. is
Jordbærkompot
Rens og skær jordbær i halve, og kom dem i en gryde.
Kom sukker og kornene fra den halve vaniljestang i gryden, sammen med jordbærrene.
Kog jordbærrene ved middel varme i ca. 15 min, så jordbærrene bliver møre.
Tag gryden fra varmen og blend jordbærrene, så der ikke er nogen klumper. Lad det stå og køle lidt af, mens du laver ismassen.
Ismasse
Pisk sukker og æggeblommer til en lys og luftigt æggesnaps.
Kom mælk og fløde i en gryde, og giv det en opkog.
Når det begynder at boble, hældes flødeblandingen over æggesnapsen, og pisk det hurtigt sammen.
Bland jordbærkompotten sammen med ismassen. Stil skålen i køleskabet, til det er helt koldt.
Når ismassen er helt koldt røres der lige i det, da jordbærkompotten synker lidt til bunds.
Hæld nu ismassen i en ismaskine, og rør det til en lækker is. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du stille skålen i fryseren, og røre i den ca. hver 30 min. til den begynder at blive fast.
Spis isen lige fra ismaskinen, så er den som en lækker jordbærsoftice, eller kom den i en beholder og kom den i fryseren, hvor den vil blive mere fast.
Tag gerne Jordbærisen ud af fryseren lidt før den skal spises.
2 kommentarer
Pingback:
Pingback: