vaniljeis med chokolade. Denne is er så nem og hurtig at lave, da tingene bare skal blandes sammen og så i ismaskinen. Bare fordi den er hurtig gør ikke at den smager mindre godt, vi er alle ret vilde med den her hjemme. Jeg skifter mellem forskellige slags chokolade, eller slet ikke nogen chokolade, så er det bare en rigtig dejlig vaniljeis.

Vaniljeis med chokolade

Denne is er så nem og hurtig at lave, da tingene bare skal blandes sammen og så i ismaskinen. Bare fordi den er hurtig gør ikke at den smager mindre godt, vi er alle ret vilde med den her hjemme. Jeg skifter mellem forskellige slags chokolade, eller slet ikke nogen chokolade, så er det bare en rigtig dejlig vaniljeis.

Ingredienser:

 

5 dl. Piskefløde

4 dl. Minimælk

200 g. Sukker

2 stk. Vaniljestænger, kornene fra dem

100-150 g. chokolade. Du kan bruge den chokolade du bedst kan lide.

Fremgangsmåde:

ca. 1½ l. Færdig is

 

Skrab kornene ud af vaniljestængerne og bland dem sammen med lidt af sukkeret, så vaniljekornene bliver delt fra hinanden.

Kom vaniljesukkeret, sukker, piskefløde og minimælk i en skål, og rør det godt sammen med en håndmixer.

Kom blandingen i en ismaskine og kør det til det er fast, lidt lige som softice.

Hak chokoladen og smelt den lige inden isen er færdig rørt.

Men isen stædig røres i ismaskinen, kommes den smeltet chokolade i isen i en tynd stråle.

Den færdige is spises med det samme, eller kommes i en bøtte og kommes et par timer i fryseren, så kan den laves til kugler. Den kag sagtes laves flere dage før den skal bruges.

Link til andre is:

Jordbæris 

Rabarber is 

4 kommentarer

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »