pølsehorn med parmesanost. Pølsehorn er altid et hit. Børn er særlig glad for dem i madpakker, som snack eller som aftensmad. De fleste tænker nok at pølsehorn mest er til børn. Men laver man buffer hvor der er pølsehorn så bliver der spist rigtig mange pølsehorn er min erfaring. De fleste kan altid lige klare et pølsehorn. Jeg kan selv rigtig godt lide pølsehorn og vi kan godt få det til aftensmad med grønt til. Her hjemme er vi blevet rigtig glade for disse pølsehorn med parmesanost. De er dejlige bløde og luftige, så smager de bare virkelig godt. Parmesanosten giver en rigtig god smag til dejen uden at den bliver for kraftig. Jeg har også lavet disse pølsehorn til nogen der normalt ikke er så vild med ost, og de syntes også de smager dejligt.

Pølsehorn med parmesanost

Pølsehorn er altid et hit. Børn er særligt glade for dem i madpakken, som snack eller som aftensmad. De fleste tænker nok at pølsehorn mest er til børn. Men laver man buffet, hvor der er pølsehorn så bliver der spist rigtig mange pølsehorn er min erfaring. De fleste kan altid lige klare et pølsehorn. Jeg kan selv rigtig godt lide pølsehorn og vi kan godt få det til aftensmad med grønt til. Herhjemme er vi blevet rigtig glade for disse pølsehorn med parmesanost. De er dejligt bløde og luftige, og så smager de bare virkelig godt. Parmesanosten giver en rigtig god smag til dejen uden at den bliver for kraftig. Jeg har også lavet disse pølsehorn til nogen, der normalt ikke er så vild med ost, og de syntes også de smager dejligt.

Ingredienser:

 

2½ dl. Mælk

50 g. Smør

½ pk. Gær

1 stk. Æg

70 g. Rugmel

325 g. Hvedemel

1 tsk. Salt

100 g. Parmesanost, fint revet

6 stk. Pølser

1 stk. Æg til at pensle med

Fremgangsmåde:

12 stk.

 

Riv parmesanosten fint.

Lun mælken op til den er lillefinger varm, tag gryden af varmen og kom smørret i, så det smelter.

Smuler gæret i en skål og hæld den lune mælk og smør over. Rør rundt i det så gæret bliver opløst.

Når gæret er opløst røres ægget ud i det, rør det godt sammen så ægget er helt rørt ud.

Kom den revet parmesanost, salt, rugmel og hvedemel i mælkeblandingen og rør det godt sammen. Æld det i ca. 5 min.

Lad dejen hæve i en skål i 30 min. med et klæde over.

Når dejen har hævet kommes dejen ud på et let meldrysset bord, og rulles ud til en cirkel på 40 cm i diameter.

Del cirklen i 12 stykker, som en lagkage.

Del pølserne i 12 stykker, og læg en pølse på hver stykke dej i den brede ende. Rul dejen om pølsen, og læg dem på en bageplade med dejspidsen ned af, så folder dejen sig ikke ud under bagning.

Lad pølsehornene efterhæve i 30 min. med et klæde over.

Tænd ovnen på 190 grader varmluft, eller 200 grader normal ovn, men så kan du kun bage en plade af gangen.

Pisk et æg sammen op pensel pølsehornene. Du kan evt. rive lidt parmesanost over dem.

Bag pølsehornene i den forvarme ovn i 15-18 min.

Lad pølsehornene køle lidt af inde de spises, eller køl dem helt af og spis dem kolde. De kan fryses ned og tages op når de skal bruges, du kan evt. lige lune dem lidt inden de skal spises, så er de som nybagte.

 

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »