Da jeg var barn blev der altid lavet brændte mandler, og det er en af de dufte jeg forbinder med jul. Det var altid min far der lavet de brændte mandler, og jeg har opskriften fra ham. Da min far nu er bedstefar til mine børn, så syntes jeg at opskriften skulle opkaldes efter ham, derfor hedder de bedstefars brændte mandler.
Det er ikke særlig svært at lave brændte mandler, men man skal holde øje med dem, særlig når sukkeret begynder at smelte. Så jeg håber i vil kaste jer over bedstefars brændte mandler
Ingredienser:
200 g. Mandler
130 g. Flormelis
½ dl. Vand
Olie til bagepapir
Fremgangsmåde:
Smør et stykke bagepapir med en lille smule olie.
Kom mandler, vand og flormelis på en pande eller gryde, og bring det i kog.
Lad det koge ved jævn varme til vandet er fordampet, og sukkeret er gråt og tørt.
Skru lidt op for varmen og rør helt tiden i mandlerne, til sukkeret igen begynder at smelte igen, og begynder at hænge fast på mandlerne igen.
Hæld de brændte mandler over på det smurte bagepapir, og fordel dem med 2 gafler. Rør ikke ved dem da de er meget varme.
Lad bedstefars brændte mandler køle helt af, inden de opbevares i et glas med et tætsluttende låg.