Fordi boller. Jeg husker at bageren i Nivå havde en bolle de kalde for en Nivåbolle. Det var ofte en bolle jeg så forældre købe til deres børn, som de spiste mens der blev købt ind. Nu har jeg prøvet at lave en bolle der minder om den. Jeg har valgt at kalde den for en Fordi bolle. Fordi den er lækker, fordi solen skinner, fordi det regner, fordi jeg er lækkersulten eller fordi der ikke behøver være en grund. Så der er ikke nogen undskyldning for ikke at bage disse, hvorfor spørg du måske, fordi, fordi fordi 

Fordi boller

Jeg husker at bageren i Nivå havde en bolle de kalde for en Nivåbolle. Det var ofte en bolle jeg så forældre købe til deres børn, som de spiste mens der blev købt ind. Nu har jeg prøvet at lave en bolle der minder om den. Jeg har valgt at kalde den for en Fordi bolle. Fordi den er lækker, fordi solen skinner, fordi det regner, fordi jeg er lækkersulten eller fordi der ikke behøver være en grund. Så der er ikke nogen undskyldning for ikke at bage disse, hvorfor spørg du måske, fordi, fordi fordi.

Ingredienser:

 

Boller

3 dl. Mælk

25 g. Gær

1 tsk. Salt

3 spsk. Sukker

2 tsk. Kardemomme

2 Æg

650 g. Hvedemel

75 g. Smør, stuetemperatur

125 g. mørk chokolade

 

Pynt

1 stk. Æg til pensling

20 g. Hasselnøddeflager

20 g. Sukker

Fremgangsmåde:

 

Boller

Lun mælken til ca. 40 grader, lillefinger varm. Hæld den lune mælk i en skål, og opløs gæren i den lune mælk.

Når gæren er opløst, tilsættes sukker, kardemomme, salt og æg, rør det sammen. (Hvis du ælter i hånden skal du tilsætte smørret nu)

Til sæt melet og ælt det i ca. 5 min. på mellem hastighed på køkkenmaskine.

Når dejen har æltet, og begynder at slippe skålens sider, tilsættes smørret som er skåret i tern. Ælt igen dejen i 3-5 min. dejen skal igen begynde at slippe skålens sider.

Hak chokoladen groft, og tilsæt det til dejen. Det skal bare lige blandes sammen.

Dæk skålen til med låg eller film, og lad den hæve på køkkenbordet i 1 time.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og slå den ned.

Del dejen i 18 lige store stykker. Tril dem til boller og fordel bollerne på bageplader med bagepapir.

Læg et klæde over bollerne og lad dem hæve til dobbelt størrelse, det tager 1-1½ time for dem at hæve, alt efter hvor varmt det er.

Tænd ovnen på 190 graver varmluft.

 

Pynt

Pisk ægget sammen, op pensel alle bollerne.

Drys hasselnøddeflager og sukker på bollerne.

Sæt bollerne i ovnen og bag den i 12-15 min. de skal være gyldne når de er færdig.

Lag bollerne køle af på en bagerist. Nyd dem lune eller helt afkølet.

Det er hapse boller som kan spises som de er, men er også gode med koldt smør.

 

2 kommentarer

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »