kanel knækbrød. Disse kanel knækbrød passer perfekt, som snak til madpakkerne, om eftermiddagen, eller bare når man har lyst til noget lækkert. De smager fantastisk uden noget, men også virkelig godt med koldt smør på.

Kanel knækbrød

Disse kanel knækbrød passer perfekt, som snack til madpakkerne, om eftermiddagen, eller bare når man har lyst til noget lækkert. De smager fantastisk uden noget, men også virkelig godt med koldt smør på.

Ingredienser:

 

200 g Rugmel

150 g. Hvedemel

½ tsk. Fint salt

2 tsk. Bagepulver

50 g. Sukker

2 spsk. Stødt kanel

1 dl. Rasp olie, eller anden smagsneutral olie

2½ dl. Koldt vand

Fremgangsmåde:

Giver 2 plader

 

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

Kom rugmel, hvedemel, salt, bagepulver, sukker og kanel i en skål, og bland det sammen med en grydeske.

Tilsæt olie og vand til de tørre ingredienser, og rør det godt sammen.

Del delen i 2 lige store stykker, og rul hver dej klump, ud mellem 2 stykker bagepapir. Det skal være ca. 2 mm. Tykt, og passe til en bageplade.

Når hver klump dej er rullet ud, skæres der ridser i dejen med en skarp kniv. Skær kanel knækbrødet i den størrelse, som du ønsker.

Sæt bagepladerne i den forvarmet ovn. Bag knækbrødet i 15-20 min.

Når kanel knækbrødet er bagt skal det køle af på en bagerist, det vil stadig være lidt blødt når det lige kommer ud af ovnen. Når kanel knækbrødet er helt kølet af, kan det knækkes der, hvor du har skåret ridser, inden de blev bagt.

Hvis kanel knækbrødet skulle være lidt blødt, når det er kølet helt af, så kan det kommes et par minutter mere i ovnen.

Opbevar kanel knækbrødene i en kagedåse eller en plastbøtte med låg.

 

 

kanel knækbrød på plade

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »