Madpakke pizza
Koldhævet
Ingredienser:
Dej
6 dl. Koldt vand
15 g. gær
½ dl. Olivenolie
100 g. knækkede hvedekerner
850 g. hvedemel
2 tsk. Groft salt
1 spsk. Olivenolie til skålen
Tomatsovs
1 dåse hakket tomater
2 fed hvidløg
1 spsk. basilikum
1 spsk. Oregano
Salt
Peber
Fyld
1 pose revet mozzarella
1 pakke peperoni eller andet fyld
Fremgangsmåde:
16 stk
Dej
Opløs gæren i det kolde vand. Når gæren er opløst, tilsættes olivenolie. Knækkede hvedekerner, hvedemel og salt. Rør det sammen på lav hastighed, til at starte med, når det er blandet sammen, skrues der op for hastigheden. Dejen skal æltes i 10-15 min. til den slipper skålens sider.
Hæld 1 spsk. Olie i skålen og vend dejen rund i det. Dæk skålen til med film og, stil den i køleskabet i min. 8 timer eller natten over.
Når dejen har hævet, tændes ovnen på 200 grader varmluft.
Del dejen i 16 stykker. Læg dem på bageplader med bagepapir. Tryk dem flade 1-1½ cm. tykke.
Fordel tomatsovsen alle pizzaerne, drys den revet ost på, og læg peperoni på, eller andet fyld.
Bag dem midt i ovnen i 15-20 min.
Spis dem lune eller lad dem køle af på en bagerist, inden de ligges i poser. De skal opbevares i køleskabet eller i fryseren.
Tomatsovs
Bland alle ingredienserne i en skål, og blend det sammen med en stavblender. Så er sovsen klar til pizzaerne.
Jeg har lidt sovs i overskud, når jeg laver det. Det fryser jeg ned og gemmer til næstegang.