Hurtige honninghjerter
Vi er ret vilde med honninghjerter hjemme hos os. Dog glemmer jeg altid at lave en fordej, som skal stå i en måned, eller mere. Så derfor har jeg lavet en opskrift uden fordej, og helt ærligt, så er de blevet helt vildt gode.
Så er du til hurtige honninghjerter, der smager helt fantastisk, så skal du bage disse.
Ingredienser:
Honninghjerter
250 g. Honning
250 g. Hvedemel
1 tsk. Kanel
1 tsk. Stødt ingefær
1½ tsk. Stødt nellike
2 tsk. Natron
1 stk. Æg
Pynt
300 g. Chokolade
Evt. krymmel eller andet
Fremgangsmåde:
20 stk.
Honninghjerter
Kom honning, kanel, stødt ingefær og nellike i en gryde og varm det op, så honningen smelter og bliver varm. Det skal ikke koge.
Kom hvedemel, natron og æg i en skål, og hæld den varme honning over. Med en ske røres det sammen til det er ensartet.
Dæk skålen til, og stil den i køleskabet til næste dag.
Dagen efter tændes ovnen på 180 grader normal ovn.
Rul dejen ud på et meldrysset bord. Dejen skal rulles ud til 5 mm. tykkelse.
Med en udstikker stikkes dejen ud, og honninghjerterne lægges på en bageplade med bagepapir. Der skal være afstand mellem honninghjerterne, da de hæver, når de bliver bagt.
Saml resten af dejen og gentag, til der ikke er mere dej tilbage.
Bag en plade af gange i midten af ovnen. Honninghjerterne skal bages i 8 min.
Lad honninghjerterne køle af i et par minutter på bagepapiret, inden de løsnes og køles helt af på en bagerist.
Honninghjerterne skal være helt kolde inde der kommes chokolade på.
Pynt
Hak chokoladen groft, og smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Dyp eller brug en bagepensel til at komme chokolade på honninghjerterne.
Hvis du vil have noget pynt på dine honninghjerter, så kom det på mens chokoladen er våd.
Hvis der er noget chokolade tilbage, når du er færdig, så smør det ud på et stykke bagepapir, og lad det størkne, så kan det bruges en anden gang.
Jeg opbevare mine honninghjerter ved stuetemperatur i en kagedåse, med bagepapir mellem hver lag.
13 kommentarer
Siri
Hvor længe kan dejen holde sig på køl? 🙂 bliver de hårde når de er bagt og kolde?
Signe Merkelsen
Dejen kan godt holde sig 3 dag på køl, måske længer. De bliver ikke hårde når de er bagt og kolde
Tina Kramer
Hvilken honning bruger du, kan man bruge alm. Blomster honning
Signe Merkelsen
Jeg bruger en alm. fast honning, så du kan godt bruge en blomster honning
Mette S
Nøj de smager super godt 😊. Er der et trick som gør at de kan blive mere saftige, jeg synes at de blev lidt tørre efter min smag?
Signe Merkelsen
Dejligt du syntes om dem. Hvis du vil have lidt mere fugt i dem, så kan du evt. Stille dem i køleskabet med et fugtigt klæde over en dag eller to inden du putter chokolade på. Det kan også være du skal bage dem 1 min mindre, ovne varmer jo forskeligt
Pia Hansen
Hvilken str udstikker bruger du ?
Signe Merkelsen
Jeg bruger en der er 8-10 cm i diameter Ca.
Lonnie Hedegaard
Min dej er meget blød, kan ikke rulles ud pt. Når den har stået i køleskabet kan den så rulle ud tror du❓️
Signe Merkelsen
Den er meget blød lige når den er lavet. Når den er blevet helt kold i køleskabet, så er den til at rulle ud
Malene
Hvor varm skal ovnen være og hvorlænge skal de bage?
Malene
Hvor varm skal ovnen være og hvorlænge skal de bage?
Signe Merkelsen
180 grader normal ovn og bage i Ca. 8 min. Det står også i opskriften