kransekage rosetter med nougat. Kransekage rosetter med nougat, er lavet til nytårsaften 2023. Men jeg har allerede ideer til andre anledninger, hvor jeg tænker de skal laves igen. De vil passe perfekt til et kagebord. Vi er ret vild med marcipan, og kransekage her hjemme, og særlig når der også er nougat til, så er det bare MUMS. Så derfor har jeg lavet disse kransekage rosetter med nougat, som vi nok kommer til, at nyde til forskellige festlige lejligheder.

Kransekage rosetter med nougat

Kransekage rosetter med nougat, er lavet til nytårsaften 2023. Men jeg har allerede ideer til andre anledninger, hvor jeg tænker de skal laves igen. De vil passe perfekt til et kagebord.

Vi er ret vild med marcipan, og kransekage her hjemme, og særlig når der også er nougat til, så er det bare MUMS. Så derfor har jeg lavet disse kransekage rosetter med nougat, som vi nok kommer til, at nyde til forskellige festlige lejligheder.

Ingredienser:

 

Kransekage rosetter

500 g. Marcipan

150 g. sukker

30 g. Æggehvider. Det svare til ca. 1 æg

75 g. Nougat

 

Pynt

200 g. mørkchokolade

Evt. guld eller andet pynt

Fremgangsmåde:

20 stk.

 

Kransekage rosetter

Rør marcipan, sukker og æggehvider sammen til en ensartet masse.

Læg kransekagemassen i køleskabet i min. en time, eller til næste dag.

Tænd ovnen på 220 g. alm. ovn.

Rul marcipanen mellem 2 stykker bagepapir til det ca. er 1 cm tykt. Udstik 20 cirkler på 6 cm. i diameter, evt. med en bølget kant. Med en udstikker på 1½-2 cm i diameter stikkes et hul i midten på de store kransekage cirkler.

Det kransekagemasse der er tilbage, rulles ud mellem de 2 stykker bagepapir, til en tykkelse på 2-3 mm. Læg kransekagecirklerne hen på den tyndt udrullet kransekagemasse, og brug udstikkeren til, at stikke kransekagerne ud igen, så de nu har en bund. Stil kransekage rosetterne hen på en bageplade med bagepapir.

Stil bagepladen oven på en anden bageplade, så kagerne ikke bliver brændte i bunden.

Bag kransekage rosetterne i midten af den forvarmet ovn, de skal bages i 10-12 min. til de er gylden. Men hold øje med dem under bagning, da det går hurtigt med, at de får for meget, og ovne bager forskelligt.

Når kransekage rosetterne er bagt, trækkes bagepapiret med kransekage rosetterne forsigtigt over på en bagerist, lad kransekage rosetterne køle af i ca. 5 min inden de flyttes over på bageristen, og køles helt af. Kransekage rosetterne er meget bløde lige når de er bagt, og vil derfor gå i stykker, hvis du flytter dem med det sammen.

Når kransekage rosetterne er helt afkølet, smeltes nougaten i mikroovn eller over vandbad.

Fyld den smeltet nougat i hullerne i midten. Du kan evt. banke kransekage rosetterne let ned i bordet, så nougaten bliver helt glat på toppen.

Lad nougaten sætte sig inden der kommes chokolade på. Det går hurtigst, hvis de lige sættes i køleskabet.

 

Pynt

Hak chokoladen og kom den i en skål.

Smelt chokolade i mikroovn eller over vandbad.

Dyp bunden af kransekage rosetterne i den smeltet chokolade, og stil dem på et stykke bagepapir eller fryseposen.

Når alle kransekage rosetterne er dyppet i chokolade, kommes resten af chokoladen i en sprøjtepose, og der sprøjtes lidt chokolade på toppen.

I mens chokoladen på toppen stadig er fugtig, kan der evt. pyntes med lidt guld, krymmel eller hakket nødder.

Kransekage rosetter kan holde sig i 7 dage i køleskabet, muligvis også længer. Opbevar dem i en bøtte eller kagedåse. De kan også fryses ned, og kan så laves op til 6 måneder før de skal bruges.

 

kransekage rosetter med hul
kransekage rosetter med bund
kransekage rosetter bagt
kransekage rosetter med nougat
kransekage rosetter fad

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »