fastelavnsboller med marcipan og jordbærskum

Fastelavnsboller med marcipan og jordbærskum

Disse fastelavnsboller med marcipan og jordbærskum smager skønt, og er ikke vildt svære at lave.

Jeg er blevet inspireret af den svenske semlor, så er en slags fastelavnsbolle, de topper den ofte med flødeskum. Jeg tænkte at det måtte da blive lidt mere lækkert, hvis man brugte en jordbærskum. Der bruges jordbærmarmelade til jordbærskummen, man kan skifte marmeladen ud med en anden smag, hvis man har lyst til dette.

Ingredienser:

 

Boller

½ pk. Gær

2 dl. Mælk

1 stk. Æg

40 g. Sukker

½ tsk. Salt

400 g. Mel

2 tsk. Kardemomme stødt

70 g. Smør, ved stue temperatur

 

Mælk til pensling

 

Marcipanfyld

175 g. Marcipan

½ dl. Mælk eller fløde

 

Jordbærskum

3 d. Piskefløde

1 tsk. Vaniljesukker

100 g. jordbærmarmelade uden bær

 

Pynt

Flormelis

Fremgangsmåde:

12 stk

 

Boller

Lun mælken op til den er lillefinger varm. Smuler gæren i en skål, og hæld den lune mælk over, og opløs gæren.

Når gæren er opløst røres æggene ud i mælken.

Tilsæt mel, salt, sukker og kardemomme og rør det i mælken. Ælt dejen i godt 5 min på maskine, ved middel hastighed.

Når dejen har æltet i de 5 min skæres smørret i tern, og tilsættes dejen. Lad det ælte igen til smørret er optaget, og dejen begynder at slippe skålens sider. Dejen skal være lidt blød og klisteret.

Hvis du ælter i hånden, så skal smørret i efter æggene og før melet.

Stil dejen til hævning i skålen med film over i 30 min.

Når dejen har hævet hældes dejen ud på et let meldrysset bord. Slå dejen ned, og del dejen i 12 lige store stykker. Tril hver stykke dej til boller, og tril dem til aflange boller på ca. 10 cm.

 Læg bollerne på bageplade med bagepapir, og læg igen et klæde eller film over, og lad dem hæve til dobbelt størrelse, det tager ca. 1 time.

Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn

Pensel alle bollerne med lidt mælk.

Bag bollerne i 12-15 min til de er gyldne.

Lad bollerne køle af på en bagerist. De skal være helt kolde inden de fyldes.

 

Marcipanfyld

Riv marcipanen groft og kom det i en skål med mælken. Pisk det til det bliver blødt og ensartet.

Jeg kommer det i en sprøjte pose, da jeg syntes det er nemmest og hurtigst af fylde i bollen. Men det kan også gøres med en ske.

 

Jordbærskum

Pisk fløden og vaniljesukker til en flødeskum, der ikke er over pisket, men stadig kan holde formen.

Vend jordbærmarmeladen i så det bliver til en lækker jordbærskum.

Kom jordbærskummen i en sprøjtepose med en stjernetyl på ca. 1cm.

Skær en kile på langs i bollerne. Kilen skal gemmes, da den skal på toppen af fastelavnsbollen.

Sprøjt marcipanfyldet på langs i alle bollerne.

Sprøjt jordbærskummen oven på marcipanfyldet.

Kom den afskåret kile oven på jordbærskummet.

Drys flormelis over fastelavnsbollerne lige inden de skal spises.

Hvis fastelavnsbollerne ikke skal spises lige med det samme, så opbevar fastelavnsbollerne i køleskabet, og tag dem ud ½ time inden de skal spises.

boller inden bagning
boller med kile
boller med marcipan
boller med skum
boller med skum

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »