kernesnegle. Jeg gik en dag forbi en bager hvor de havde nogle snegle med kerner, jeg fik ikke smagt dem, men har fortrudt lige siden. Så nu har jeg selv lavet en udgave på kernesnegle. Det er blevet et rigtig lækkert stykke bagværk, som vil passe til morgenbordet, brunch eller bare som noget lækkert til en kop kaffe eller te. Kernesnegle er søde og lækker.

Kernesnegle

Jeg gik en dag forbi en bager hvor de havde nogle snegle med kerner, jeg fik ikke smagt dem, men har fortrudt lige siden. Så nu har jeg selv lavet en udgave på kernesnegle. Det er blevet et rigtig lækkert stykke bagværk, som vil passe til morgenbordet, brunch eller bare som noget lækkert til en kop kaffe eller te.

Kernesnegle er søde og lækker.

Ingredienser:

 

Dej

25 g. Gær

2 dl. Mælk

1 stk. Æg

40 g. Sukker

½ tsk. Salt

400 g. Hvedemel

70 g. Smør ved stuetemperatur

 

Kernefyld

100 g. Smør ved stuetemperatur

120 g. Sukker

100 g. blandet kerner. Jeg brugte birkes, sesam og solsikkefrø

 

1 stk. Æg til at pensle med

 

Sukkersirup

½ dl. Vand

½ dl. Sukker

 

Fremgangsmåde:

12 stk.

 

Dej

Lun mælken op til den er lillefinger varm. Smuler gæren i en skål, og hæld den lune mælk over, og opløs gæren.

Når gæren er opløst røres æggene ud i mælken.

Tilsæt mel, salt og sukker og rør det godt sammen med mælken. Ælt dejen i godt 5 min på maskine, ved middel hastighed.

Når dejen har æltet i de 5 min skæres smørret i tern, og tilsættes dejen. Lad det ælte igen til smørret er optaget, og dejen begynder at slippe skålens sider. Dejen skal være lidt blød og klisteret.

Hvis du ælter i hånden, så skal smørret i efter æggene og før melet.

Stil dejen til hævning i skålen med et klæde over i 30 min.

Når dejen har hævet hældes den ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud til en firkant på 30×40 cm.

 

Kernefyld

Mens dejen hæver laves kernefyldet.

Kom smør, sukker og de blandet kerner i en skål, og bland det godt sammen.

Smør kernefyldet ud på den udrullet dej, så det er ligeligt fordelt.

Rul dejen sammen på den lange led, det bliver til en lang pølse.

Skær den nu i 12 lige tykke stykker.

Kom bagepapir på to bageplade, og læg de udskåret kernesnegle på bagepladerne.

Dæk kernesneglene til med et klæde, og lad dem hæve i ½ time.

 

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

Pisk et æg sammen og pensel kernesneglene når de er færdig hævet.

Bag kernesneglene i 12-15 min.

 

Sukkersirup

I mens kernesneglene er i ovnen laves sukkersirup.

Vand og sukker kommes i en gryde, og det koges sammen ved middel varme, til sukkeret er smeltet. Lad det småkoge i 2 min.

 

Når kernesneglene er færdigbagt, tages de ud af ovnen og kommes på en bagerist.

I mens kernesneglene stadig er varme pensles de med den varme sukkersirup.

Lad kernesneglene køle af, så de er klar til at blive spist.

De kan fryses ned og tages op og blive lunet i ovnen, så er de som nybagte.

kernesnegle ubagt
kernesnegle fyldet

Andre opskrifter

Kanelsnegle

 

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »