Quinoa småkager med hvid chokoladeganache
Disse quinoa småkager med hvid chokoladeganache, opstod da jeg en dag havde bagt småkagerne. Jeg kom i tanke om, at jeg havde en rest hvid chokoladeganache fra en anden kage. Så jeg måtte prøve at lave en dobbelt småkage, der blev lagt sammen med den hvide chokoladeganache, det smagte helt vildt godt. Så nu deler jeg opskrifterne sammen her, så i også kan lave dem.
Ingredienser:
Quinoa småkager
150 g. Smør
75 g. Sukker
50 g. Brunfarin
100 g. poppet Quinoa
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Vaniljesukker
1 knivspids Salt
1 stk. Æg
Hvid chokoladeganache
2 dl. Piskefløde
150 g. Hvid chokolade
Fremgangsmåde:
25 stk.
Quinoa småkager
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Smelt smørret i en gryde, og lad det køle lidt af.
Bland sukker, brunfarin, poppet quinoa, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en skål. Når det er blandet godt sammen, tilsættes det smeltet smør, og bland det sammen.
Tilsæt så ægget og bland det sammen.
Fordel dejen med 2 teskeer på bageplader med bagepapir. Småkagerne skal ikke ligge for tæt, da de flyder ud. Jeg kan have 8 quinoa småkager på mine plader, uden de flyder sammen. I alt skal der laves 50 stk. småkager, for til slut at ende med 25 færdige kager.
Bag småkagerne midt i ovnen i 6-7 min. til de er gyldne. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke.
Lad quinoa småkagerne køle af 1 min. på bagepladen, inden bagepapiret trækkes hen på en bagerist. Lad småkagerne køle helt af på bagepapiret.
Brug en paletkniv til forsigtigt, til at få quinoa småkagerne af bagepapiret. Når småkagerne er helt kolde, kan de lægges sammen med den hvide chokoladeganache.
Hvid chokoladeganache
Hak den hvide chokoladen og kom den i en skål.
Kom piskefløden i en gryde og giv den et opkog.
Når fløden koger hældes den over den hvide chokoladen, lad det stå ca. 5 min.
Efter de 5 minutter røres der i fløden, så den hvide chokoladen smelter og det bliver helt ensartet. Til sidst kan man med fordel give det en tur med stavblenderen, for et være helt sikker på der ikke er nogle klumper. Når det er smeltet kommes et stykke film på fløden, den skal ligge helt nede på fløden, så der ikke kommer skind på.
Stil den i køleskabet til næste dag, eller minimum 8 timer.
Næste dag piskes fløden til en blød hvid chokolade ganache, pisk ikke for længe så den bliver grynet, men den skal stadig kunne holde formen.
Kom den hvide chokolade ganachen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt det på halvdelen af quinoa småkagerne. Læg nu 2 småkager sammen, en med chokoladeganache og en uden.
Kagerne er bedst den dag de bliver lagt sammen, og de skal opbevares i køleskabet til de skal spises.
Andre kager med quinoa eller hvid chokoladeganache:
Choux au craquelin med kirsebærskum og hvid chokolade ganache.