Choux au craquelin med chokoladeskum, marengs og karamel
Her hjemme er vi vilde med choux au craquelin, som er en vandbakkelse med en sprød krakeleret top. Vi laver dem ofte til fastelavn, men de kan spises hele året.
Disse choux au craquelin med chokoladeskum, marengs og karamel smager helt fantastisk. Chokolade og karamel passer super godt sammen, og marengsen gør disse kager lidt mere luksus.
De tager ikke vildt langtid at lave, man skal bare lige huske at chokoladeskummen, skal laves dagen før, da den skal være helt kold inden den kan piskes.
Ingredienser:
Vandbakkelser
1 ¼ dl. Vand
62 g. Smør
½ tsk. Sukker
62 g. Mel
2 stk. Æg
Cookie
40 g. Smør
50 g. Sukker
50 g. Mel
Pastafarve, jeg har brugt en orange
Chokoladeskum
200 g. Mælke chokolade
½ l. Piskefløde
Marengs
2 stk. Æggehvider
100 g. Sukker
Pynt
Dulce de leche, jeg køber den færdiglavet på dåse.
Guld flager
Fremgangsmåde:
10 stk.
Vandbakkelser
Vand, sukker og smør puttes i en gryde, hvor det koges op, så smørret og sukkeret er smeltet.
Når det koger blandes melet i, mens gryden stadig står på varmen. Tag gryden af varmen og lad den stå i ca. 15 min og køle af.
Lav cookiedejen mens dejen køler af
Når det er kølet af piskes et æg af gangen i med et piskeris. Der skal piskes godt mellem hver æg, inden det næste æg blandes i.
Fordel dejen i en sprøjtepose med en stor glat tyl. Sprøjt 10 vandbakkelser ud på bageplader, de skal have en diameter ca. på 5 cm, og 2 cm høje. Der skal være god mellemrum mellem hver choux au craquelin , da de hæver meget under bagning.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Cookiedej
Bland sukker, smør og mel i en skål. Det hele samles til en ensartet dej, det er nemmest at gøre det med hænderne.
Når det er blandet sammen tilsættes lidt pastafarve, og det blandes sammen så det bliver ensfarvet i hele dejen.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til den er ca. 2 mm.
Stik dejen ud til 10 stk. runde cirkler på en diameter på 5 cm.
Stil den udrullet dej i køleskabet, til den skal på vandbakkelserne.
Fordel cookies på toppen af vandbakkelserne.
Bag choux au craquelin i 20-25 min. Du må ikke åbne ovnen mens de bager da de så vil falde sammen.
Køl kagerne af på en bagerist. De skal være helt kolde inden de fyldes.
Chokoladeskum
Hak chokoladen og kom den i en skål.
Kom piskefløden i en gryde og varm kog den til lige inden det koger.
Hæld den varme fløde over chokoladen, rør i fløden, så chokoladen smelter og det bliver helt ensartet. Når det er smeltet kommes et stykke film på fløden, den skal ligge helt nede på fløden, så der ikke kommer skind på.
Stil den i køleskabet til næste dag, eller minimum 8 timer.
Næste dag piskes fløden til en blød chokoladeskum, pisk ikke for længe så den bliver grynet, men den skal stadig kunne holde formen.
Kom chokoladeskummen i en sprøjtepose med rund tyl.
Lav et lille hul i bunden af dine choux au craquelin og fyld dem med chokoladeskummen.
Marengs
Pisk æggehviderne stive.
Sukker hældes i æggehviderne. Pisk nu sukker og æggehvider til det bliver stift, sejt og blankt. Sukkeret skal være helt opløst. Det skal piskes i ca. 10 min, alt efter ens maskine.
Marengsmassen kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl på ca. 1 cm.
Sprøjt nu marengsen i cirkler på toppen af dine fyldte choux au craquelin.
Når du er færdig tags en brænder, og brander marengsen af, så den bliver let brændt.
Pynt
Kom lidt dulce de leche i en sprøjtepose, og fyldet midten af marengsen op med karamel.
Drys lidt guld på de færdige choux au craquelin.
Opbevar kagerne i køleskabet til de skal spises. Jeg syntes de er bedst sammen dag som de bliver lavet, men jeg spiser dem med glæde dagen efter, hvis der er nogen tilbage.
En kommentar
Pingback: