Citronmazarinkager med citroncreme
Nogen gange går der ikke langtid, fra jeg får en ide til en kage, til jeg får den lavet. Disse citronmazarinkager med citroncreme, måtte jeg bare lave med det samme. De smager bare fantastisk, sødt, surt, frisk og lækkert blødt.
Der er bare noget hyggeligt ved små kager, der kan pyntes fint, med lige den slags pynt man har lyst til. Disse citronmazarinkager med citroncreme, vil passe perfekt på en kagebord, til en kop te, eller bare fordi man nu lige har lyst. Heldig vis tager de ikke langtid at lave.
Ingredienser:
Citronmazarinkage
100 g. Smør ved stue temperatur
100 g. Sukker
100 g. Marcipan
2 stk. Æg
40 g. Mel
1 tsk. Bagepulver
1 stk. Citron, saften og skallen
Citroncreme
200 g. Mascarpone. Kan skiftes ud med neutral flødeost
50 g. Flormelis
1 stk. Citron, saft og skallen
100 g. Hvid chokolade
Pynt
Friskebær
Krymmel
Spiselig blomster
Eller andet
Fremgangsmåde:
12 stk.
Citronmazarinkage
Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
Riv marcipanen groft på et rivejern, og kom det i en skål med sukker og smør. Bland det sammen til en blød ensartet masse.
Kom æggene i marcipan massen og bland det godt sammen til det er ensartet.
Riv skallen fint på citronen, og kom det i dejen, sammen med en spsk. citronsaft. Bland det sammen til det er ensartet.
Kom mel og bagepulver i dejen og rør det sammen.
Fordel citronmazarindejen i 12 stk. silikoneforme på 5 cm. i diameter.
Bag mazarinkagerne i midten af ovnen i 20 min. til de er gylden.
Når mazarinkagerne er færdig bagt, tages den ud af ovnen, og skal køle helt af, inden citroncremen laves.
Citroncremen
I en skål Kommes mascarpone, flormelis, fint revet citronskal fra 1 citron, og 1 spsk. cirtonsaft, det piskes sammen med en håndmixer i ca. 1 minut, til det er ensartet.
Hak den hvide chokolade groft, og smelt det over vandbad eller i en mikroovn.
Hæld den smeltet hvide chokolade ned til mascarponecremen, pisk det sammen til det er en ensartet citroncreme.
Kom citroncremen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl.
Sprøjt citroncremen på de helt afkølet citronmazarinkager.
Pynt kagerne med den ønsket pynt.
6 kommentarer
Lene Gram Møller
Er det korrekt at dejen “kun” skal RØRES sammen og ikke piskes?
Signe Merkelsen
Jeg røre den med en k spade på min køkkenmaskine. Hvis du bruger en håndmixer, så skal du bruge piskeris
Jeanette
Kan man bage dem i en form og efterfølgelse bruge en udstikker? Hvis ja, hvilken størrelse form?
Signe Merkelsen
Hej Jeanette. Du kan godt bage dem i en stor form, og så stikke dem ud. Jeg ville nok selv bage i en form der er 20×15 Ca. Venlig hilsen Signe
Bente Kjærgaard
Hvis jeg ønsker at bage kagen i en bradepande, hvor mange gange skal jeg så gange opskriften med
Signe Merkelsen
Hvor stor en bradepande tænker du?