Jule cupcakes a la brunkager
Jule cupcakes a la brunkager, er en julekage der har de samme krydderier som i mine brunkager. Den bliver toppet med en lækker Cream cheese frosting, som passer helt perfekt sammen med den krydret kage. De dufter og smager virkelig af jul. De vil passe perfekt til en kop varm gløgg, når der skal hygges i december.
Ingredienser:
Cupcakes
100 g Smør
100 g. Sukker
100 g. Lys sirup
2 stk. Æg
2 dl. Yoghurt naturel
160 g. Mel
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Kanel
2 tsk. Nelliker stødt
Cream cheese frosting
100 g Smør blødt. Rigtig smør ikke et blandings produkt
200 g. Flormelis
1 tsk. Vaniljesukker
200 g. Flødeost neutral. Det må ikke være ligte. Jeg bruger Philadelphia ost.
Pynt
Krymmel, valgfrit
Fremgangsmåde:
12 stk
Cupcakes
Tænd ovnen på 170 grader.
Rør smør, sukker og lys sirup sammen til det er blevet blødt.
Rør derefter æggene i, og rør det godt.
Tilsæt yoghurt nature, og rør det godt sammen.
Bland mel, bagepulver, kanel og nellike sammen og tilsæt det til det våde, og rør det godt sammen, så dejen er ensartet.
Kom papirs cupcakes forme i en fast muffens form, så holder kagerne formen når de bliver bagt.
Fordel dejen i de 12 cupcakes forme, de skal ca. fyldes 2/3 dele op.
Bag cupcakes i midten af ovnen i 20-25 min.
Lad kagerne køle af på en bagerist. Kagerne skal være helt afkølet inden de pyntes med Cream cheese frosting.
Cream cheese frosting
Kom smør, flormelis og vaniljesukker i en skål, og pisk det i ca. 5 min med en håndmixer eller på en køkken maskine.
Tilsæt flødeosten til smørcremen og pisk det sammen i ca. 2 min. Det må endelig ikke piskes for længe, da det så bliver for flydende.
Kom Cream cheese frosting i en sprøjtepose med en stjernetyl, sprøjt det på de afkølet cupcakes.
Pynt dine jule cupcakes med valgfrit krymmel.
Hvis de ikke skal spises med det samme, så sæt dem i køleskabet til de skal bruges, tag dem ud lidt før de skal spises.