Mazarinkage med pynt. Denne mazarinkage med rabarbermascarponecreme er en rigtig lækker kage, der passer til en kop varm te eller kaffe, eller som dessert efter en god middag. Selv om det ser ud til at der er mange ting der skal laves, så er det ikke en særlig svær kage, eller en kage der tager lang tid at lave. Mazarinkagen kan fint laves dagen før den skal bruges, og det kan rabarberkompotten også. Så skal den kun samles den dag man skal bruge den.

Mazarinkage med rabarbermascarponecreme

Denne mazarinkage med rabarbermascarponecreme er en rigtig lækker kage, der passer til en kop varm te eller kaffe, eller som dessert efter en god middag.

Selv om det ser ud til at der er mange ting der skal laves, så er det ikke en særlig svær kage, eller en kage der tager lang tid at lave. Mazarinkagen kan fint laves dagen før den skal bruges, og det kan rabarberkompotten også. Så skal den kun samles den dag man skal bruge den.

Ingredienser:

 

Mazarinkage

200 g. Smør ved stue temperatur

200 g. Sukker

200 g. Marcipan

4 stk. Æg

80 g. Mel

1 tsk. Bagepulver

125 g. Hvid chokolade

 

Rabarberkompot

250 g. Rabarber

100 g. Sukker

1 tsk. Vanilje paste

 

Rabarbermascarponecreme

200 g. Mascarpone

2½ dl. Piskefløde

50 g. flormelis

1 tsk. Vaniljesukker

1 portion rabarberkompot

 

Pynt

Friske bær eller frugt

 

Fremgangsmåde:

12 pers.

 

Mazarinkage

Tænd ovnen på 175 grader.

Riv marcipanen groft på et rivejern, og kom det i en skål med sukker og smør. Rør det sammen til en blød ensartet masse.

Kom æggene i marcipan massen og rør det godt sammen til det er ensartet.

Kom mel og bagepulver i dejen og rør det sammen.

Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 23 cm i diameter, og smør siderne med lidt smør eller brug en bage spray.

Kom mazarindejen i formen og fordel det jævnt.

Bag mazarinkagen i midten af ovnen i ca. 40 min.

Imens mazarinkagen bages hakkes den hvide chokoladen fint, så den er klar når kagen kommer ud af ovnen.

Når mazarinkagen er færdig bagt tages den ud af ovnen.

Mens mazarinkagen er varm, drysses den fint hakket hvide chokolade på toppen af kagen, lad chokoladen ligge et par minutter.

Efter et par minutter fordeles den nu smeltet chokoladen i et glat lag på toppen.

Når mazarinkagen har kølet lidt af fjernes springformen, lad kagen køle helt af inden der kommes rabarbermascarponecreme på.

 

Rabarberkompot

Skær rabarberne i stykker på 1-2 cm.

Kom rabarber, sukker og vanilje paste i en gryde, og lad det koge ved middelvarme, til rabarberne er møre. Det tager ca. 10 til 15 min.

Med en stavblender blendes rabarberkompotten, så der ikke er store stykker i den.

Stil den på køl, så den er helt kølet af inden den kommes i mascarponecremen.

 

Rabarbermascarponecreme

Kom mascarpone, piskefløde, flormelis og vaniljesukker i en skål og pisk det til flødeskum, det må ikke blive for fast.

Når det er blevet til en skum, vendes den kolde rabarberkompot i skummen. Vend det til det er ensartet.

Kom rabarbermascarponecremen på den kolde mazarinkage.

Pynt kagen med friske bær eller frugt. Hvis den ikke skal spises med det samme, så opbevar den i køleskabet, til den skal spises.

 

Mazarinkage med hvidchokolade. Denne mazarinkage med rabarbermascarponecreme er en rigtig lækker kage, der passer til en kop varm te eller kaffe, eller som dessert efter en god middag. Selv om det ser ud til at der er mange ting der skal laves, så er det ikke en særlig svær kage, eller en kage der tager lang tid at lave. Mazarinkagen kan fint laves dagen før den skal bruges, og det kan rabarberkompotten også. Så skal den kun samles den dag man skal bruge den.
mazarinkage med skum. Denne mazarinkage med rabarbermascarponecreme er en rigtig lækker kage, der passer til en kop varm te eller kaffe, eller som dessert efter en god middag. Selv om det ser ud til at der er mange ting der skal laves, så er det ikke en særlig svær kage, eller en kage der tager lang tid at lave. Mazarinkagen kan fint laves dagen før den skal bruges, og det kan rabarberkompotten også. Så skal den kun samles den dag man skal bruge den.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »