Choux au craquelin med kirsebærskum og hvid chokolade ganache.
Hele familien elsker vandbakkelser på alle mulige måder. I denne opskrift har jeg lavet vandbakkelserne med en sprød cookietop, choux au craquelin og fyldt dem med kirsebærskum, og hvid chokolade ganache på toppen.
Vi er også så heldige at have et stort kirsebærtræ i haven, så derfor er det jo en perfekt undskyldning for, at lave disse choux au craquelin, når det er kirsebær sæson.
Det er en super lækker kage der fungere som dessert, eller til en eftermiddag når der skal lidt lækkert til.
Ingredienser:
Vandbakkelser
2 ½ dl. Vand
125 g. Smør
1 tsk. Sukker
125 g. Mel
4 stk. Æg
Cookie
40 g. Smør
50 g. Sukker
50 g. Mel
Rød pastafarve
Kirsebærskum
500 g. Kirsebær uden sten
4 spsk. Sukker
1 spsk. Vand
2 tsk. Vaniljesukker
5 dl. Piskefløde
Hvid chokolade ganache
3 dl. Piskefløde
300 g. Hvid chokolade
Pynt
Friske kirsebær
Fremgangsmåde:
18 stk.
Vandbakkelser
Vand, sukker og smør puttes i en gryde, hvor det koges op, så smørret og sukkeret er smeltet.
Når det koger blandes melet i, mens gryden stadig står på varmen. Tag gryden af varmen og lad den stå i ca. 15 min og køle af.
(Lav evt. cookiedejen mens dejen køler af)
Når det er kølet af piskes et æg af gangen i med et piskeris. Der skal piskes godt mellem hver æg, inden det næste æg blandes i.
Fordel dejen i en sprøjtepose med en stor glat tyl. Sprøjt 18 vandbakkelser ud på bageplader til en diameter på 5 cm, og 2 cm høje. Der skal være god mellemrum mellem hver vandbakkelse, da de hæver meget under bagning.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Cookiedej
Bland sukker, smør og mel i en skål. Det hele samles til en ensartet dej, det er nemmest at gøre det med hænderne.
Når det er blandet sammen tilsættes lidt rød pastafarve, og det blandes sammen så det bliver ens rød i hele dejen.
Drys bordet med lidt mel, og drys lidt mel på toppen af dejen, rul den ud til ca. 2 mm.
Stik dejen ud til 18 stk runde cirkler på en diameter på 4½ cm.
Fordel cookies på toppen af vandbakkelserne.
Bag vandbakkelserne i 35 min. Du må ikke åbne ovnen de første 20-25 min. da de så vil flade sammen.
Køl kagerne af på en bagerist. De skal være helt kolde inden de fyldes.
Kirsebærskum
Kirsebær, sukker, vand og vaniljesukker kommes i en gryde, hvor de koges møre. Når de er kogt blendes de med en stavblender.
Stil kirsebær puréen i køleskabet til det er helt kølet af. Det kan godt stå til næste dag.
Pisk fløden til flødeskum og vend kirsebær puréen i, så det bliver til en lækker kirsebærskum. Fordel kirsebærskummen i en sprøjtepose med en rund tyl.
Skær et lille hul i bunden på de afkølet vandbakkelser, og fyld dem op med kirsebærkummen.
Hvid chokolade ganache
Hak den hvide chokoladen og kom den i en skål.
Kom piskefløden i en gryde og giv den et opkog.
Når fløden koger hældes den over den hvide chokoladen, lad det stå ca. 5 min.
Efter de 5 minutter røres der i fløden, så den hvide chokoladen smelter og det bliver helt ensartet. Når det er smeltet kommes et stykke film på fløden, den skal ligge helt nede på fløden, så der ikke kommer skind på.
Stil den i køleskabet til næste dag, eller minimum 8 timer.
Næste dag piskes fløden til en blød hvid chokolade ganache, pisk ikke for længe så den bliver grynet, men den skal stadig kunne holde formen.
Kom den hvide chokolade ganachen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt det på toppen af de fyldte vandbakkelser.
Pynt dine choux au craquelin med et kirsebær på toppen.
Opbevar kagerne i køleskabet til de skal spises. Jeg syntes de er bedst sammen dag som de bliver lavet, men jeg spiser dem med glæde dagen efter, hvis der er nogen tilbage.
4 kommentarer
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback: