Citronkage med marcipan og birkes
Denne citronkage med marcipan og birkes smager dejlig frisk. Birkes og citron passer bare helt fantastisk sammen, og så pynter det med sorte prikker i kagen. Jeg kunne godt kalde den for en citronmåne, men jeg syntes denne citronkage med marcipan og birkes, er lidt mere luksus end en citronmåne.
Ingredienser:
Citronkage
200 g. Smør ved stuetemperatur
200 g. Sukker
100 g. Marcipan
4 stk. Æg
200 g. Mel
1½ tsk. Bagepulver
Revet skal af 2 stk. øko. Citroner
5 spsk. Citronsaft
4 spsk. Birkes
Citronglasur
120 g. Flormelis
4 spsk. Citronsaft
Evt. lidt gul farve, hvis du vil have en mere gul glasur. Jeg har ikke brugt farve.
Fremgangsmåde:
12-16 stykker.
Citronkage
Tænd ovnen på 175 grader alm. Ovn
Riv marcipanen groft og kom det i en skål, sammen med smør og sukker. Rør det sammen til det bliver ensartet.
Tilsæt de 4 æg til dejen, og rør det igen til det bliver ensartet.
Kom mel og bagepulver i dejen og bland det sammen.
Riv skallen fint på 2 øko. Citroner, og kom det i dejen.
Pres saften fra citronerne, så du får 5 spsk. som kommes i dejen, sammen med birkes, rør det sammen så dejen er ensartet.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 22-24 cm i diameter. Smør siderne med lidt smør, eller en bagespray.
Hæld dejen i springformen, og fordel dejen.
Bag citronkagen i midten af ovnen i 35-40 min. Stik en kødnål eller strikkepind i citronkagen, for at tjekke om den er færdigbagt. Der skal ikke hænge dej fast på.
Når kage kommer af ovnen prikker du huller med en kødnål i toppen af kagen. Det skal gøres lige når kagen kommer ud af ovnen. Kagen skal blive i springformen. Se evt. billed i bunden
Citronglasur
Kom flormelis og citronsaft i en skål, og rør det til en glasur, den skal være lidt tynd.
Hæld citron glasuren over den varme kage, efter du har prikket huller i toppen. Fordel glasuren på den varme kage.
Lad kagen køle af i springformen i ca. 20 min. inden siden på springformen fjernes. Lad kagen køle helt af der efter.
Hvis du pakker kagen ind i evt. sølvpapir, så holder den sig lækker i flere dage.
4 kommentarer
lene e jensen
Gerne følge Bagehuset.
Signe Merkelsen
😊
Dorus
Kan man mon bytte citron ud med lime? Har så mange lime liggende 😊
Signe Merkelsen
Det tænker jeg godt man kan, og det vil helt sikkert også være lækkert.