citronkage med marcipan og birkes. Denne citronkage med marcipan og birkes smager dejlig frisk. Birkes og citron passer bare helt fantastisk sammen, og så pynter det med sorte prikker i kagen. Jeg kunne godt kalde den for en citronmåne, men jeg syntes denne citronkage med marcipan og birkes, er lidt mere luksus end en citronmåne.

Citronkage med marcipan og birkes

Denne citronkage med marcipan og birkes smager dejlig frisk. Birkes og citron passer bare helt fantastisk sammen, og så pynter det med sorte prikker i kagen. Jeg kunne godt kalde den for en citronmåne, men jeg syntes denne citronkage med marcipan og birkes, er lidt mere luksus end en citronmåne.

Ingredienser:

 

Citronkage

200 g. Smør ved stuetemperatur

200 g. Sukker

100 g. Marcipan

4 stk. Æg

200 g. Mel

1½ tsk. Bagepulver

Revet skal af 2 stk. øko. Citroner

5 spsk. Citronsaft

4 spsk. Birkes

 

Citronglasur

120 g. Flormelis

4 spsk. Citronsaft

Evt. lidt gul farve, hvis du vil have en mere gul glasur. Jeg har ikke brugt farve.

 

Fremgangsmåde:

12-16 stykker.

 

Citronkage

Tænd ovnen på 175 grader alm. Ovn

Riv marcipanen groft og kom det i en skål, sammen med smør og sukker. Rør det sammen til det bliver ensartet.

Tilsæt de 4 æg til dejen, og rør det igen til det bliver ensartet.

Kom mel og bagepulver i dejen og bland det sammen.

Riv skallen fint på 2 øko. Citroner, og kom det i dejen.

Pres saften fra citronerne, så du får 5 spsk. som kommes i dejen, sammen med birkes, rør det sammen så dejen er ensartet.

Kom bagepapir i bunden af en springform på 22-24 cm i diameter. Smør siderne med lidt smør, eller en bagespray.

Hæld dejen i springformen, og fordel dejen.

Bag citronkagen i midten af ovnen i 35-40 min. Stik en kødnål eller strikkepind i citronkagen, for at tjekke om den er færdigbagt. Der skal ikke hænge dej fast på.

Når kage kommer af ovnen prikker du huller med en kødnål i toppen af kagen. Det skal gøres lige når kagen kommer ud af ovnen. Kagen skal blive i springformen. Se evt. billed i bunden

 

Citronglasur

Kom flormelis og citronsaft i en skål, og rør det til en glasur, den skal være lidt tynd.

Hæld citron glasuren over den varme kage, efter du har prikket huller i toppen. Fordel glasuren på den varme kage.

Lad kagen køle af i springformen i ca. 20 min. inden siden på springformen fjernes. Lad kagen køle helt af der efter.

Hvis du pakker kagen ind i evt. sølvpapir, så holder den sig lækker i flere dage.

Denne citronkage med marcipan og birkes smager dejlig frisk. Birkes og citron passer bare helt fantastisk sammen, og så pynter det med sorte prikker i kagen. Jeg kunne godt kalde den for en citronmåne, men jeg syntes denne citronkage med marcipan og birkes, er lidt mere luksus end en citronmåne.

4 kommentarer

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »