Jeg oplever ofte at jeg har fået bagt for mange småkager til jul. På et tidspunkt så vil man bare gerne spise noget andet end julekager eller bage noget andet. Denne mælkechokolade ganachekage med vaniljekransebund smager slet ikke af jul, og er en god måde at få brugt de sidste småkager på.
Det er en rigtig dejlig dessert kage, som har den fordel at den kan laves 1 dag eller 2 før at den skal bruges. Den er nem, hurtig og smager super godt. Den kan pyntes med på mange forskellige måder og hvad man nu lige har. Men da det er en lidt tung kage, så er det rigtig dejlig med noget frisk frugt eller bær til.
Ingredienser:
Vaniljekransebund
500 g. Vaniljekranse (kan godt skiftes ud med anden småkage eller digestive)
90 g. Smør
Mælkechokolade ganache
400 g. Mælkechokolade
2 dl. Piskefløde
Pynt
Friske bær
Evt chokoladekugler. På billede har jeg brugt Ruby crispearls
Fremgangsmåde:
12 pers.
Vaniljekransebund
Beklæd en springform på 24 cm i diameter med bagepapir i bunden og kageplast rundt i siden.
Knus vaniljekransene til krummer, gør det i en foodprocessor eller i en pose hvor du banker dem med en kagerulle. Når de er knust kommes de i en skål.
Smelt smørret og hæld det over de knuste vaniljekranse, og bland det godt sammen. Hæld det over i formen, og fordel det jævnt. Stil den i køleskabet i 30 min.
Mælkechokolade ganache
Hak mælkechokoladen fint og kom det i en skål.
Kog piskefløden op og hæld den over den hakket mælkechokolade, lad det stå i 5 min. Efter de 5 min røres der stille og roligt rundet i skålen med en dejskraber, til det er helt ensartet.
Hæld mælkechokolade ganachen oven på den afkølet vaniljekransebund, og stil kagen i køleskabet i minimum 8 timer eller til næstedag.
Pynt
Befri forsigtig kagen fra formen og kageplasten.
Pynt kagen med friskebær og evt chokoladekugler.
Nyd den som den er, eller med en god vaniljeis til.
En kommentar
Pingback: