Mini tærter med salt-karamel og jordbær-ganache
Disse mini tærter med salt-karamel og jordbær-ganache lavet jeg til et kagetapas nytårsaften. De var et hit, og det er jo altid lækkert, at kunne smage flere forskellige kager på en gang.
Du kan også lave en stor tærte, men så skal du være opmærksom på at bunden skal bage længer.
Står du og skal holde en fest hvor du skal bruge forskellige små kager, så vil jeg virkelig anbefale disse
Ingredienser:
Tærtedej
50 g. mandler med hinde
70 g. Flormelis
175 g. Mel
125 g. Blødt smør
1 Æg
1 Knivspids salt
Salt-karamel
50 g. Hasselnødder afskallet
200 g. Dulce de Leche
3 g. Flagesalt
Jordbær-ganache
120 g. Piskefløde
240 g. Hvid chokolade
120 g. Jordbær fra frost eller friske
½ tsk. Vaniljesukker
Pynt
Friske bær eller frugt
Jeg har brugt jordbær og ananas kirsebær, samt små chokoladekugler
Fremgangsmåde:
20-25 stk. mini tærter.
Tærtebund
Blend mandlerne fint til mandelmel.
Bland mel, mandelmel, flormelis, salt og smør sammen, så det bliver kommer til at ligne brødkrummer. Tilsæt ægget, og saml det hurtig, uden at dejen bliver for varm. Pak dejen ind i film, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 3-4 mm. Tykkelse. Sørg for at dejen hele tiden, kan bevæges rundt, så den ikke sætter sig fast på bordet.
Skær dejen i mindre stykker, så du kan komme det i de små smurte tærteforme, fordel forsigtig dejen, så den kommer helt ud til kanten. Skær kanten til så, den bliver pæn hele vejen rundt.
Gentag med resten af dejen.
Stil formene i køleskabet, når tærtedejen er kommet i. Lad dem stå i ca. 30 min. Eller i fryseren i 15 min.
Tænd ovnen på 200 grader.
Bag tærtebundene i 10-12 min. til de er gylden.
Når tærtebundene kommer ud af ovnen, skal de vendes ud af formene, og køle af på en bagerist.
Lad tærtebunden køle helt af inden, fyldet kommes i.
Bundene kan laves nogle dage i forvejen, og så opbevares i en kagedåse til de skal bruges.
Salt karamel
Hvis ikke du har afskallet hasselnødder, så rist dine hasselnødder på en varm tør pande, vend hele tiden rundt på dem, så de ikke brander på. Når de har taget farve, og skallerne begynder at løsne sig, tages hasselnødderne af panden, og de køler lidt af. Gnid de lune hasselnødder mellem hænderne, eller i et viskestykke, så hinden løsner sig. Sorter de afskallet hasselnødder fra hinderne, og lad dem køle helt af.
Hak hasselnødderne så der stadig er lidt bid i dem, men ikke for groft.
Kom dulce de leche i en skål med de hakket hasselnødder og flagesalt. Bland det sammen. Så det bliver ensartet.
Jeg kommer det i en sprøjtepose, da jeg syntes det er nemmest, at fordele det i tærteformene på den måde. Men du kan også bruge 2 teskeer til det.
Jordbær-ganache
Kom jordbær og vaniljesukker i en gryde og kog dem ind ved middel varme, så det meste af væden fordamper, blend eller mos jordbærrene så det bliver til en pure.
Hak den hvide chokolade og kom det i en skål.
Varm piskefløden op til lige inde kogepunktet.
Hæld den varme piskefløde over den hvide chokolade, rør rundt i det til chokoladen er smeltet.
Kom jordbærpure i chokoladeblandingen, rør det sammen til det er ensartet. Hvis der stadig er lidt klumper, så blend det med en stavblender.
Læg et stykke film helt ned på jordbær-ganachen og stil den i køleskabet i min. 4 timer eller til næste dag.
Samling af tærterne
Fordel salt-karamellen i tærtebundene, tryk det ned i formen, så det dækker hele bunden.
Kom jordbær-ganachen i en sprøjtepose, og læg den så det bliver til stuetemperatur.
Fordel jordbær-ganachen oven på salt-karamellen.
Tag en lille paletkniv og stik den ned i et glas kogene vand, tør den af så der ikke er vand på. Glat overfladen med den varme paletkniv, så overfladen på jordbær-ganachen bliver helt glat.
Stil tærterne i køleskabet, så jordbær-ganachen lige sætter sig.
Gør bær eller frugt klar.
Pynt mini tærterne med salt-karamel og jordbær-ganache, så de bliver fine og klar til at spise. Opbevar dem i køleskabet til de skal spises.
De kan samles dagen før de skal spises, men så vendt med at komme pynt på til de skal bruges.
En kommentar
Janniie Jørgensen
hej. Mini tærter med salt-karamel og jordbær-ganach ser meget lækre ud. Kan jeg erstatte mel med mandelmel i stedet for.