Gold chokolade har en smag af karamel, og det fungere rigtig godt i en brownie.
Denne gold brownie smager godt som den er, men fungere også rigtig godt som dessert, med is og frisk frugt og bær til.
Den kan holde sig flere dage i køleskabet uden den bliver dårligere af det. Den kan også fryses ned, og så lade den tø op i køleskabet.
Ingredienser:
200 g. Smør
200 g. Gold chokolade, eller amber chokolade
300 g. Sukker
½ tsk. Salt
2 tsk. Vaniljesukker
4 Æg
150 g. Mel
100 g. Hasselnødder, meget gerne af skaldet.
Fremgangsmåde:
16 stk.
Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt smør og gold chokolade i en skål over et vandbad.
Når smørret og chokoladen er smeltet, tages skålen fra varmen. Sukker, salt og vaniljesukker blandes i. Rør det godt sammen.
Rør æggene i et af gangen med et piskeris. Sørg for at ægget, er rørt godt ud i dejen, inden det næste æg tilsættes.
Tilsæt melet til dejen, og rør det godt sammen.
Kom de hele hasselnødder i dejen, og bland det sammen. Jeg bruger afskallet hasselnødder, da jeg syntes det giver en rigtig god smag. Men man kan sagtens bruge hasselnødder med hinden på.
Smør en form med bagepapir i bunden. Formen skal være ca. 22×30 cm.
Hæld gold brownie dejen i formen, og fordel den jævnt.
Bag kagen midt i den forvarme ovn i 22-25 min. alt efter hvor klisteret, du kan lide din brownie.
Lad brownien køle helt af inden den skal spises, og gerne i køleskabet til næste dag.