Lys brownie med gold ganache
Her hjemme elsker vi brownie, med et lille men. For vores datter er ikke så vild med mørk chokolade, så hun syntes at den brownie jeg plejer at lave, kan være lidt for mørk i smagen til hende. Så nu har jeg lavet denne lyse brownie, hvor jeg bruger mælke chokolade. Denne brownie smager bare super godt, og har en lækker blød rund smag, den sagtes kan spises uden gold ganache og evt med en god is til. Men når den får gold ganache på, så smager den så englene synger. Dette er en super lækker kage og dessert.
Ingredienser:
Lys brownie
100 g. Smør
150 g. mælk chokolade
150 g. Sukker
¼ tsk. Salt
2 stk. Æg
75 g. Mel
50 g. Pekannødder. Kan undlades eller udskiftes med anden slags nødder.
Gold ganache
2 dl. Piskefløde
200 g. gold chokolade.
Gold chokolade er karamelliseret hvid chokolade, som man selv kan lave, hvis man ikke kan finde gold.
Pynt
Friskebær
Og evt.
Ristet hasselnødder
Mørk chokolade
Fremgangsmåde:
10-12 pers.
Lys brownie
Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt smør og chokolade i en skål over et vandbad.
Når smørret og chokoladen er smeltet, tages skålen fra varmen. Sukker og salt blandes i. Rør det godt sammen.
Rør æggene i et af gangen med et piskeris. Sørg for at ægget, er rørt godt ud i dejen, inden det næste æg tilsættes.
Kom melet i og det røres sammen med i dejen.
Han pekannødderne groft og rør dem ud i dejen.
Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 22 cm i diameter, og smør siderne.
Kom browniedejen i springformen, og bag kagen 25 minutter midt i ovnen.
Lad kagen køle helt af, og gerne natten over.
Gold ganache
Hak gold chokoladen og kom den i en skål.
Kom piskefløden i en gryde og giv den et opkog.
Når fløden koger hældes den over gold chokoladen, lad det stå ca. 5 min
Efter de 5 minutter røres der i fløden, så gold chokoladen smelter og det bliver helt ensartet. Når det er smeltet kommes et stykke film på fløden, den skal ligge helt nede på fløden, så der ikke kommer skind på.
Stil den i køleskabet til næste dag, eller minimum 8 timer.
Næste dag piskes fløden til en blød gold ganache, pisk ikke for længe så den bliver grynet, men den skal stadig kunne holde formen.
Kom gold ganachen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt det på den helt afkølet kage.
Pynt kagen med friske bær, og evt ristet hasselnødder og mørk chokolade.
Stil kagen i køleskabet til den skal spises.
Kagen holder sig lækker i flere dage, og er også super lækker uden gold ganache.
4 kommentarer
Karoline
Hvis man skal bruge gold ganache den 31. December, kan man så godt lave den, den 29. December ? 🙂
admin
Hej Karoline.
Ja det kan du godt, husk bare at opbevar det i køleskabet. Rigtig god fornøjelse med at lave det.
Venlig hilsen
Signe- Bagehuset
Pingback:
Pingback: