Disse sprøde guldmedaljer smager så englene synger. De er sprøde, bløde, søde og syrlige en rigtig lækker dessert eller til en kop kaffe/te. Disse sprøde guldmedaljer er ikke særlig store, og vil være perfekte til et kagebord. Man kan også lave dem lidt større, men så skal bundene måske have lidt længer i ovnen. Bundene kan også laves flere dage i forvejen, og opbevares i en luft tæt bøtte til de skal bruges.

Sprøde guldmedaljer

Disse sprøde guldmedaljer smager så englene synger. De er sprøde, bløde, søde og syrlige en rigtig lækker dessert eller til en kop kaffe/te. Disse sprøde guldmedaljer er ikke særlig store, og vil være perfekte til et kagebord. Man kan også lave dem lidt større, men så skal bundene måske have lidt længer i ovnen. Bundene kan også laves flere dage i forvejen, og opbevares i en luft tæt bøtte til de skal bruges.

Ingredienser:

 

Mandelbund

2 stk. Æggehvider

100 g. Sukker

100 g. Mandler

 

Gold ganache

2 dl. Piskefløde

200 g. gold chokolade. Dette er karamelliseret hvid chokolade.

 

Pynt

Friske hindbær. Andre bær kan bruges

Evt. chokolade spåner eller krymmel

Fremgangsmåde:

15 stk.

 

Mandelbund

Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

Pisk æggehviderne og sukker til en stiv marengs.

Mens marengsen piskes, hakkes mandlerne fint, ikke så fint som mandelmel.

Når marengsen er blevet pisket stiv, vendes de hakket mandler i.

Kom bagepapir på en bageplade.

Kom mandelmarengsen i en sprøjtepose, med en stor tyl. Sprøjt 15 stk. flade mandelbunde på ca. 5 cm i diameter ud på bagepladen. De skal have lidt afstand, da de flyder lidt ud.

Bag mandelbundene i 20 min. midt i ovnen.

Tag pladen ud af ovnen og træk bagepapiret over på en bagerist. Lad dem køle af i 5 min på bagepapiret.

 Lad kagerne køle helt af inden de pyntes med gold ganache og bær.

 

Gold gachean

Hak gold chokoladen og kom den i en skål.

Kom piskefløden i en gryde og giv den et opkog.

Når fløden koger hældes den over gold chokoladen, lad det stå ca. 5 min

Efter de 5 minutter røres der i fløden, så gold chokoladen smelter og det bliver helt ensartet. Når det er smeltet kommes et stykke film på fløden, den skal ligge helt nede på fløden, så der ikke kommer skind på.

Stil den i køleskabet til næste dag, eller minimum 8 timer.

Næste dag piskes fløden til en blød gold ganache, pisk ikke for længe så den bliver grynet, men den skal stadig kunne holde formen.

Kom gold ganachen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt det på de helt afkølet kager.

Pynt nu guldmedaljerne med de friske hindbær, og evt. chokolade spåner eller krymmel.

Stil de sprøde guldmedaljer i køleskabet til de skal spises.

 

Link til andre kager med gold chokolade:

Appelsin-chokolade cupcakes

Lys brownie med gold ganache

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »