Browniehapser med mangoganache. Brownie er altid et hit, og nemt at pynte fint i små hapser, evt til et kagebord. Disse browniehapser med mangoganache lavet jeg første gang, da jeg skulle have kage med til et kagebord, de var et stort hit, og flere ønsket opskriften, så nu har jeg fået skrevet den ind. Vi er selv ret vilde med brownie her hjemme, så brownie laves ofte, når der skal laves en god kage. Nogen gange pyntes den som her med en lækker ganache, eller også nydes den uden noget på toppen, og måske med is og frugt til.

Browniehapser med mangoganache

Brownie er altid et hit, og nemt at pynte fint i små hapser, evt til et kagebord.

Disse browniehapser med mangoganache lavet jeg første gang, da jeg skulle have kage med til et kagebord, de var et stort hit, og flere ønsket opskriften, så nu har jeg fået skrevet den ind.

Vi er selv ret vilde med brownie her hjemme, så brownie laves ofte, når der skal laves en god kage. Nogen gange pyntes den som her med en lækker ganache, eller også nydes den uden noget på toppen, og måske med is og frugt til.

Ingredienser:

 

Browniehapser

200 g. Smør

200 g. Mørk chokolade, min 55%

350 g. Sukker

½ tsk. Salt

2 tsk. Vaniljesukker

4 Æg

150 g. Mel

 

Mangoganache

300 g. Hvid chokolade

300 g. Mango

3 spsk. Lime saft

3 spsk. Vand

½ l. Piskefløde

 

Pynt

Friske bær

Frisk mynte

Blomster

Eller hvad du nu har lyst til.

 

 

Fremgangsmåde:

35 stk.

 

Mangoganache

Hak den hvide chokoladen og kom den i en skål, og stil den til siden.

Skær mangofrugtkødet i tern, og kom den i en gryde med vand og limesaft.

Kog mangoen ved middel varme under låg, til mangoen er mør, det tager ca. 5 min.

Med en stavblender blendes mangoen til en purre, så der ikke er klumper.

Kom piskefløden ned i gryden til mangopurren, og kog det op til lige inden kogepunktet.

Når mangofløden koger hældes den over den hvide chokoladen, lad det stå ca. 5 min.

Efter de 5 minutter røres der i mangofløden, så den hvide chokoladen smelter og det bliver helt ensartet. Giv det gerne en tur med stavblenderen, så det bliver helt glat.

Når det er smeltet og stavblendet, kommes et stykke film på mangofløden, den skal ligge helt nede på mangofløden, så der ikke kommer skind på.

Stil den i køleskabet til næste dag, eller minimum 8 timer.

Næste dag piskes mangofløden til en blød mangoganache, pisk ikke for længe så den bliver grynet, men den skal stadig kunne holde formen.

 

Brownie hapser

Tænd ovnen på 180 grader.

Smelt smør og chokolade i en skål over et vandbad.

Når smørret og chokoladen er smeltet, tages skålen fra varmen. Sukker, salt og vaniljesukker blandes i. Rør det godt sammen.

Rør æggene i et af gangen med et piskeris. Sørg for at ægget, er rørt godt ud i dejen, inden det næste æg tilsættes.

Til sidst røres melet i dejen.

Smør en form med bagepapir i bunden. Formen skal være ca. 22×30 cm.

Hæld brownie dejen i formen, og fordel den jævnt.

Bag kagen midt i den forvarme ovn i 22-25 min. alt efter hvor klisteret, du kan lide din brownie.

Lad brownien køle helt af inden den skal spises, og gerne til næste dag.

Skær brownien ud til hapser, jeg skær dem i 4×4 cm. Den er nemmest at skære, når den er køleskabskold.

 

Pynt

Kom den pisket mangoganachen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt det på de helt afkølet brownie hapser.

Pynt brownie hapserne bær, frisk mynte og blomster. Eller hvad du nu har lyst til.

Stil brownie hapserne i køleskabet til de skal spises, tag dem gerne ud ½ time før de skal spises.

 

Browniehapser med mangoganache uden pynt
Browniehapser i kasse

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »