Jordbær cheesecake
Cheesecake er en rigtig god dessert kage, som kan laves dagen før den skal bruges, og det syntes jeg altid er et hit, så er der tid til altmulig andet, den dag man skal have gæster. Jeg syntes cheesecake kan være lidt tung men med jordbær frisker det den op. Selv min mand som ikke er den store ostefan kan virkelig godt li denne kage
Ingredienser:
Bund
225 g. Oreo kiks, kun kiks ikke fyldet.
80 g. Smør
Cheesecake
300 g. Jordbær, helst friske
4 plader husblas
1 stk. Vaniljestang
50 g. Sukker
1½ spsk. Vand
2½ dl. Piskefløde
300 g. Philadelphia ost eller anden neutral fløde ost
Jordbær gele
200 g. Jordbær friske eller fra frost
2 dl. Vand
50 g. Sukker
4 plader husblas
2 spsk. Citronsaft
Pynt
Friske jordbær
Fremgangsmåde:
12 pers
Bund
Kom bagepapir i bunden af en form på ca. 23 cm i diameter, og kageplast rundt i kanten.
Knus Oreo kiks så det bliver til krummer, det kan gøres ved, at komme dem i en frysepose og banke på posen med en kagerulle, eller de kan kommens i en food processer.
Smelt smørret i en gryde. Når smørret er smeltet hældes Oreo kiksekrummerne i og det blandes godt sammen.
Kom kikseblandingen i formen og tryk det godt sammen, brug evt. bunden af et glas til at trykke det sammen.
Stil bunden i køleskabet, så bunden bliver fast, den skal stå der ca. 30 min.
Cheesecake
Læg husblas i blød i koldt vand.
Skyld jordbærrene og skær dem i kvarte og kom dem i en gryde.
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og kom dem i gryden til jordbærrene sammen med vand og sukker.
Kog jordbærrene til de er møre og sukkeret er smeltet, det skal koge i ca. 2-4 min. Blend de kogte jordbær med en stavblender.
Vrid vandet fra husblas og kom det i den varme jordbær, rør rundt så husblassen smelter.
Kom Philadelphia ost i en skål og rør det blødt. Kom nu de blendet jordbær op i skålen, og rør det godt sammen.
Pisk piskefløden til en let flødeskum.
Kom flødeskummen over i jordbærosten og vend det sammen til det er ensartet.
Hæld jordbær cheesecake massen ovenpå den kolde Oreo bund. Stil kagen i køleskabet i min. 2 timer inden der kommes gele på.
Jordbær gele
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom jordbær, vand, sukker og citronsaft i en gryde, og lad det koge i 15 min.
Hæld jordbær saften gennem en si, så det kun er saften der er tilbage. (Gem jordbærrene i køleskabet, og brug det evt. til din morgenmad)
Vrid vandet husblassen og kom den i jordbærsaften så den smelter.
Lad jordbærsaften stå til den bliver lidt kolder, omkring lillefinger varm, men inden den begynder at sætte sig. Hvis saften er for varm når den hældes på kagen, vil cheeascaken smelte, og gøre gele uren.
Hæld nu forsigtig jordbærsaften oven på kagen. Stil kagen tilbage på køl i min. 4 timer eller til næste dag.
Når kagen skal spises fjernes formen og kageplasten fjernes forsigtig, kør en skarp kniv rundt langs kanten på kageplasten og kagen inden kageplasten fjernes.
Pynt evt. kagen med friske jordbær.
En kommentar
Pingback: